Over ons

Over ons

Al meer dan 50 jaar biedt Omefa totaaloplossingen in kunststofspuitgiettechniek. Door deze jarenlange ervaring en brede expertise zijn we in staat om u als klant op het hele traject te ontzorgen, van het eerste idee tot en met het afgeleverde eindproduct. Continuïteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid staan daarbij centraal.

Wat kunnen we

We spuitgieten voor u elk kunststofproduct en staan garant voor kwaliteit en innovatie. Ook bij massaproductie. Juist door onze expertise en ervaring kunnen we meedenken en adviseren tijdens iedere stap binnen uw project.

Welk materiaal is er nodig? Wat voor soort matrijs? Wat is de beste verhouding tussen matrijskosten en productprijs? Bovendien hebben we alles in huis om in korte tijd de juiste matrijs voor u te maken.

Absoluut uniek is ons vermogen om de productie aan te passen wanneer uw product een succes blijkt. Dankzij ons MultiMould systeem kunnen we matrijzen naar behoefte toevoegen, zonder dat eerdere investeringen verloren gaan. Probleemloos meer produceren zonder kapitaalvernietiging dus.

Onze spuitgieterij is uitgerust met robots, waardoor uw product optimaal wordt behandeld. Door de producten geautomatiseerd uit te nemen, kan de kwaliteit op iedere moment worden gecontroleerd. Hierna volgt het eventuele assembleren, inpakken en de verdere logistieke afwikkeling.

Meer over onze dienstverlening tijdens iedere stap in het proces.

Wat doen we niet

Flexibiliteit staat hoog in ons vaandel, maar er zijn wel grenzen aan onze dienstverlening. Om een professioneel eindresultaat af te leveren dat aan de hoogste eisen voldoet, houden we er een paar simpele  huisregels op na:

  • Spuitgiettechniek is niet geschikt voor kleine aantallen.
  • We kunnen niet investeren in matrijzen bij een te kleine of onzekere productie.
  • We verwerken geen zwaar milieubelastende materialen zoals PVC en kleurstoffen met zware metalen. Lees meer over ons MVO-beleid.
  • We importeren zelf geen buitenlandse matrijzen in verband met continuïteit en kwaliteit. We hebben nu eenmaal meer slechte dan goede voorbeelden uit Azië.


Werken bij Omefa?


Kijk op onze vacature pagina!


MJA pluim

voor grootste energiebesparing in de branche

Slimste bouwproduct

SpeeTile

NRK Rethink Award

Subtile

Ons verhaal

Van oorsprong is Omefa een schuurlinnenfabriek en metaaldraaierij. Dat verandert met de komst van André Soederhuizen in 1975. Hij introduceert het kunststofspuitgieten en Omefa stort zich op de productie van inmiddels legendarische rage-artikelen als buttons, zwaaihandjes en smurfen.

In 1978 legt een grote brand het bedrijf volledig in de as maar in 1979 wordt de productie hervat. In die tijd wordt al nauw samengewerkt met J. van Walraven B.V., gespecialiseerd in pijpbevestigingssystemen.

Omefa legt zich daarnaast toe op poedercoating en het stansen van plaatwerk. Belangrijke orders uit die tijd zijn TL-armaturen en grote rekken die gemonteerd worden op de gevels van Gamma-bouwmarkten in heel Nederland.

Rond 1990 komt de tweede generatie Soederhuizen het team van Omefa versterken. De zoons Michael en Dizzy doen ervaring op bij alle afdelingen en werkzaamheden binnen het bedrijf.

Vanaf eind 2000 wordt de focus meer en meer verlegd naar de gereedschapmakerij en het kunststofspuitgieten. Inmiddels hebben Dizzy (commercieel directeur) en Michael (algemeen directeur) de zaak overgenomen.

Omefa neemt afscheid van het metaal en richt zich volledig op kunststofproducten en het spuitgieten. In 2004 verhuist Omefa naar het huidige pand aan de Transportweg in Nieuwkoop.

In 2011 wordt in Chili, samen met een Chileense en een Hollandse bollenkweker, het bedrijf Southern Plastics opgezet, goed voor een productie van 400.000 bollenkratten per jaar. Inmiddels is het bedrijf verkocht.

In eigen land wordt in 2013 WARP-Systems opgericht, een bedrijf dat zich richt op de verkoop van door Omefa ontwikkelde kunststof verwarmings- en koelsystemen.

In 2016 krijgt een Omefa een compleet nieuwe huisstijl – en een nieuwe algemeen directeur: John van der Voorn. Nieuwe internationale activiteiten staan ook op stapel.

Omefa opent in 2017 een productielocatie in Tsjechië waar inmiddels 2 spuitgietmachines staan.

In 2018 word een pand aan de Constructieweg aangekocht. WARP-Systems is de eerste huurder en later in hetzelfde jaar neemt ook TuGeo zijn intrek.

Het in 2018 opgerichte TuGeo, dochteronderneming van Omefa, richt zich op speciaal oplossingen voor de Geothermie.

In 2022 wordt Omefa INC in Danville VA in de USA opgericht. We trekken weer samen op met Walraven om ook overzee bevestigingsmaterialen te produceren. Onze productie voor de CreaTray voor vertical farming verhuizen we van Nederland naar Amerika.

In 2022 vieren we dat ons familiebedrijf 50 jaar bestaat. Samen met onze partners, klanten, leveranciers en alle collega's uit binnen- en buitenland vieren we 1 weekend groot feest. De voor dit evenement opgemaakte tijdlijn pronkt tegenwoordig bij onze entree.

In 2024 verhuist WARP-Systems vanaf de Constructieweg naar een schitterend nieuw pand in Nieuwveen.