Branches

Branches

Kunststof is een bijzonder veelzijdige grondstof die zich leent voor tal van toepassingen. Onze opdrachtgevers komen dan ook uit zeer uiteenlopende branches. We werken met name veel voor de verpakkings-, bouw-, retail- en technische sector. Maar ook de medische industrie hebben we ondersteund met innovatieve oplossingen.

Techniek

Sommige van onze producten hebben nauwelijks verder introductie nodig. Producten als de waterbespaarder, de wasmachinelekbak, de botsograaf, de Lightwell diffuserkap, de Sensorstrip, de verdeler en Denbite worden bij ons geproduceerd.

Bouw

Veel van de producten voor de bouw ontwikkelen we in nauwe samenwerking met van Walraven. De Rapid Rail, Klemnok en de Vloerbocht zijn maar enkele voorbeelden van succesproducten die van Walraven al jaren in de markt zet. De laatste wapenfeiten zijn de duurzame Yeti dakvoet voor zonnepanelen en WARP-Systems.

Bio-materialen & Agrotechniek

Binnen onze productieprocessen maken we steeds meer gebruik van biologische, afbreekbare en herbruikbare materialen zoals polymeren op basis van maïs en thermoplastisch zetmeel. Milieuvriendelijke producten zijn bijvoorbeeld de ProCrate en Keeper. Gentechnologie, minimaal gebruik van water, LED-licht in plaats van zon en verticale landbouw - in de agrarische sector is een ware revolutie gaande. Omefa denkt als innovatief partner graag mee over slimme oplossingen en verantwoorde (bio)materialen.

Verpakkingen

Omefa is al vele jaren actief op de verpakkingsmarkt. Goede voorbeelden daarvan zijn de bollenkrat en de zeer succesvolle Histor Paintcan, gemaakt van een nieuw soort materiaal en op een unieke manier bedrukt. Milieuvriendelijk, innovatief én prijswinnend.